İçeriğe geç

Atatürk Mezesi Nasıl Yapılır

Paşa mezesi nasıl yapılır?

Beyaz peyniri derin bir kaseye koyun ve çatalla ezin. Zeytinyağı, kekik ve kırmızı pul biber ekleyin ve karıştırın. Rokfor peyniri, ince kıyılmış sarımsak, süzme yoğurt ve ince çekilmiş cevizleri ekleyin ve karıştırın. Peynirin tuzluluğuna bağlı olarak tuz ekleyebilirsiniz.

Alaçatı mezesi nedir?

Alaçatı’dan bilinen Atatürk mezesi, kara baklanın en lezzetli versiyonlarından biridir. Sofralarınıza farklı Ege esintileri katmak için tercih edebilirsiniz.

Sultan mezesi nedir?

Pembe Sultan, pancar ve yoğurtla hazırlanan bir mezedir. Yemeklerle servis edilen Pembe Sultan sarımsakla zenginleştirilmiştir. İsteğe bağlı olarak kişniş ve ceviz gibi malzemeler ekleyebilirsiniz.

Selanik mezesi nasıl yapılır?

Mümkünse bir parça domatesi bir güveç kabına (güveç) koyun, üzerine büyük peynir parçaları ve üstüne daha fazla domates dilimi koyun ve üstüne acı yeşil biber serpin. Karabiber ve kekik ekleyin ve zeytinyağı ile iyice gezdirin. Peynir eriyene ve domatesler hafifçe pişene kadar yaklaşık 15-20 dakika fırında bırakın.

Atatürk mezesi içinde ne var?

Haşlanmış börülceyi, zeytinyağını, sarımsağı, kimyonu, suyu ve limon suyunu mutfak robotuna koyup koyu bir kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. Afiyet olsun.

Rus mezesi nasıl yapılır?

Rus salatasını yapmak için önce salatalıkları küpler halinde kesiyoruz. Yoğurdu, mayonezi, hazır garnitürü ve doğranmış salatalıkları büyük bir kaseye koyup iyice karıştırın. Hazırladığınız Rus salatasını bir servis kasesine koyun ve servis edin. Afiyet olsun!

Çingene mezesi nasıl yapılır?

Çingene salatası (kahvaltı) tarifi nasıl yapılır? Yeşil biberi, kırmızı biberi ve domatesi doğrayıp maydanoz ve dereotunu doğrayıp bir karıştırma kabına koyuyoruz, lor peynirini, yağı, acı biberi ve tuzu ekleyip her şeyi karıştırıp servis tabağına koyuyoruz. Afiyet olsun.

Cunda mezesi nasıl yapılır?

Arçelik Recital Rende El Blender Setine ceviz, lor peyniri, tulum peyniri, lor peyniri, dereotu, kekik, karabiber, biber salçası, acı biber, sarımsak, zeytinyağı ve tuzu koyup iyice karıştırın. Hazırladığınız harçtan parçalar koparıp avuçlarınızda küçük toplar haline getirin. Cunda macununuz hazır.

Ege mezesi nedir?

Arpa eriştelerini haşlayıp süzgeçten geçiriyoruz. Derin bir kaseye rendelenmiş sarımsak, haşlanmış arpa erişteleri, mısır, küp doğranmış salatalık turşusu, 1-2 dal ince kıyılmış dereotu ve maydanoz, zeytinyağı, tuz, süzme yoğurt ve mayonez koyuyoruz. Her şeyi iyice karıştırıp chili ile servis ediyoruz.

Ermeni mezesi nedir?

Genellikle patates veya unla karıştırılmış nohut bazlı bir hamurdan oluşan, içine soğan, fındık ve kuş üzümünden yapılmış bir iç harcı saran ve otlar ve baharatlarla tatlandırılan bir Ermeni yemeğidir. Ayrıca, içeriğindeki tahin, üstüne farklı bir lezzet katar.

Çemen mezesi nedir?

Çemen otu, Kayseri mutfağının en eşsiz ve lezzetli yerel soslarından biridir. Domates, biber, ceviz, baharatlar ve en önemlisi pastırma parçalarıyla hazırlanan bu baharatlı ve lezzetli sos, yerel yemeklerin vazgeçilmez bir parçasıdır. Çemen otu yalnızca Kayseri’de değil, Türkiye’nin birçok yerinde yaygın olarak tüketilmektedir.

Rakı mezesi nedir?

Kale sofrasının klasikleri arasında yağlı peynirler, zeytinyağlı mezeler, tuzlu atıştırmalıklar, turşular ve balık mezeleri yer alır. Rakı sofrasında kavun ve beyaz peynir, pilaki, tzatziki ve dünya mutfağından benzer niteliklere sahip birçok yiyecek gibi klasik mezeler yer alır.

Nurani mezesi nasıl yapılır?

Nuraniye tarifi (Girit mezesi) nasıl yapılır? Önce incecik doğranmış yeşil soğanları ekleyin ve ardından biraz kavrulmuş pirinç ve su ekleyin. Su çekildiğinde ocaktan alın ve soğumaya bırakın.Daha fazla makale…•6 Aralık 2016

Yunan ezmesi nedir?

Yunan mezesi; Közlenmiş biberlerin zeytinyağı, limon suyu, elma sirkesi ve çeşitli baharatlarla zenginleştirilip tuzsuz beyaz peynirle birleştirilerek pürüzsüz bir kıvama getirilmesiyle hazırlanan bir mezedir.

Mutebbel nasıl yapılır?

Yoğurdu bir karıştırma kabına koyun ve tahin, limon suyu, rendelenmiş sarımsak ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Sonra közlenmiş ve soyulmuş patlıcanları püre haline getirip yoğurda ekleyin ve her şeyi iyice karıştırın. Servis etmek için bir tabağa koyup üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz.

Rum mezesi içinde ne var?

Romlu meze tarifi için malzemeler: 2 yemek kaşığı krem ​​peynir (labne), 1 tatlı kaşığı biber salçası.

Girit mezesi neyle yapılır?

Girit ezmesi nasıl yapılır? Ege sofralarının baş konuğu olan Girit ezmesi yapımında çeşitli peynir çeşitleri, maydanoz, sarımsak, ceviz ve baharatlar kullanılır. Bu malzemeler küçük parçalara ayrılıp karıştırılarak eşsiz bir Girit ezmesi tadı elde edilir.

Nurani mezesi nasıl yapılır?

Nuraniye tarifi (Girit mezesi) nasıl yapılır? Önce incecik doğranmış yeşil soğanları ekleyin ve ardından biraz kavrulmuş pirinç ve su ekleyin. Su çekildiğinde ocaktan alın ve soğumaya bırakın.Daha fazla makale…•6 Aralık 2016

Mütebbel meze nasıl yapılır?

Közlenmiş patlıcanlara sarımsak, limon suyu, tahin, yoğurt ve tuzu ekleyip hepsini güzelce karıştırıyoruz. Servis tabağına alıp tavada tereyağı, zeytinyağı, ceviz ve pul biberi kavurup üzerine döküyoruz. Afiyet olsun şeker 🔥🔥.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir