İçeriğe geç

Cep Telefonu Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz Kısa

Cep telefonu kullanırken ne yapmalıyım?

Cep telefonunun yaydığı dalgaların etkisi mesafe arttıkça azalır. Bu nedenle gerekmedikçe kalp, böbrek ve beyin gibi organlar çıkarılmalıdır. Bu nedenle konuşma kulaklıkla yapılmalı ve mümkün olduğunca baştan uzak tutulmalıdır. Kulaklık kullanılamıyorsa mikrofon açılmalıdır.

Cep telefonu kullanırken zarar görmemek için dikkat etmemiz gereken noktalar nelerdir?

Nettel Gündem Cep telefonu satın alırken SAR değeri düşük telefonlar tercih edilmelidir. … Telefon görüşmeleri kulaklık kullanılarak yapılmalıdır. … Hamile kadınların cep telefonu kullanmaları önerilmemektedir. … Hala büyüme ve gelişme aşamasında olan çocukların cep telefonu kullanmalarına izin verilmemeli ve akıllı telefon kullanım yaşı geciktirilmelidir.Daha fazla makale…•28 Nisan 2020

Telefona bakarken nelere dikkat etmeliyiz?

-Cep telefonu görüşmelerimiz günde yarım saatten fazla sürmemeli ve mümkünse kablolu telefonları tercih etmeliyiz. -Kulaklık kullanamıyorsanız cep telefonunu sürekli aynı kulağınızda tutmayın. Görüşme sırasında her zaman bir kulaktan diğerine geçin.

Telefonu doğru kullanmak için neler yapmalıyız?

Cep telefonunuzun ömrünü uzatmak için ne yapmalısınız? Sıcaklığa dikkat edin. …Dikkatli kullanmalısınız. …Cihazınızı temiz tutun. …Orijinal olmayan piller kullanmayın. …Güç tasarrufu modunda kullanmak pil ömrünü uzatacaktır. …İhtiyacınız olmayan uygulamaları ve içerikleri silin.

Cep telefonu kullanırken nelere dikkat etmeliyiz 4 örnek?

Cep telefonunuzu daha ergonomik şekilde nasıl kullanırsınız: Cep telefonunuzu kullanırken başınızı eğmek yerine, ekranı okurken telefonunuzu kaldırın ve çene hizasında veya biraz aşağıda konumlandırın. … Mesaj veya e-posta yazarken, başparmağınız yerine diğer parmaklarınızı kullanmayı deneyin…•18 Eylül 2020

Telefon kullanırken nelere dikkat etmeliyiz görgü kuralları?

TELEFON ADABI. “ADAB” 1- Telefonun üç kereden fazla çalmasına izin verilmemelidir. 2- Telefon görüşmelerinin saatine dikkat edilmelidir. Acil bir durum olmadığı sürece çok geç veya çok erken aramak uygun değildir. 3- Görüşmeler mümkün olduğunca kısa tutulmalıdır.

Cep telefonu ile konuşmarken nelere dikkat etmeliyiz?

Telefon görüşmelerimizin üretken olması için dikkat etmemiz gereken bazı önemli noktalar vardır. Ses tonunuza dikkat edin. …Empatik olun. …3. Ne hakkında konuşacağınızı bilin. …Diğer kişiye güven verin. …Konuşmanızda olumlu olun. …Sürekli konuşarak diğer kişiyi dinlemeyin. …Alaycı ve anlamsız olun.Daha fazla makale…•19 Ağustos 2020

Çocuklar cep telefonu kullanırken nelere dikkat etmeli?

2- Cep telefonu kullanımı için daha ileri bir yaş belirlenmesi ve özellikle büyüme ve gelişme çağındaki çocukların cep telefonu kullanmasının yasaklanması önerilir. Çocuklar cep telefonu kullanıyorsa, cep telefonu faturaları kontrol edilmeli ve gerekirse uyarılmalıdır. 3- Hamile kadınların cep telefonu kullanmamaları önerilir.

Gece uyurken telefon ne kadar uzakta olmalı?

Uzmanlar, yemek yerken, seyahat ederken, film izlerken, yatarken ve uyurken yanımızda taşıdığımız telefonlarımızdan, özellikle uyku sırasında en az 1 metre uzakta durmamız gerektiği konusunda uyarıyor; çünkü uyurken telefonun yakınınızda olması oldukça zararlı.

Telefonun zararları nelerdir maddeler halinde?

Cep telefonlarını çok sık kullanan kişiler görüş alanının daralması, kalp hastalığı, hafıza sorunları, kalıcı işitme kaybı, beyin tümörü ve şiddetli stres yaşayabilirler. Şiddetli baş ağrılarınız varsa ve dikkat eksikliği bozukluğunuz varsa cep telefonunuzdan uzak durmalısınız.

Telefona nasıl bakmalıyız?

Çoğumuz çalışırken veya cep telefonumuz veya tabletimizle vakit geçirirken ahizeyi kapalı tutarız. Ancak bu durumda, sürekli olarak boynumuzu öne doğru eğmek zorunda kalırız ve bu da bir süre sonra boyundan enseye doğru yayılan ağrıya yol açar. Telefona göz hizasında bakmalı ve boynunuzu öne eğmemelisiniz.

İletişim kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

Etkili iletişim becerileri: Kendinizi karşınızdakinin yerine koyabilme, göz teması, hitap, ses yüksekliği vb. konularda karar verebilme.

Bilinçli cep telefonu kullanabilmek için yapılması gerekenler nelerdir 5 madde?

Akıllı telefonunuzu daha bilinçli kullanmak istiyorsanız, işte birkaç öneri: 1. Uygulamalardan yararlanın. … Eski yollara geri dönün. … 2. Bilgili sorular sorun. … Somut sınırlar belirleyin. … 3. Griye dönün. … Telefonunuzu kaldırın.

Telefona bakarken nasıl durmalıyız?

Cep telefonu veya bilgisayar ekranına bakarken okuma mesafesi 30-40 santimetre olmalıdır. Daha yakından bakıldığında semptomlarda artış görülebilir. Okurken dikkat ve göz kırpma refleksleri azalır ve gözler kurur. Bu bir handikap yaratır.

Telefonun doğru kullanımı nedir?

Ergonomik açıdan bakıldığında, akıllı telefonu doğru şekilde tutmak ve düzenli aralıklarla mola vermek önemlidir. Telefonu göz hizasında tutmak boyun ve omuz bölgesindeki gerginliği azaltabilir. Ayrıca, ekran parlaklığını ayarlamak ve mavi ışık filtreleri kullanmak göz yorgunluğunu önlemeye yardımcı olabilir.

Telefon bağımlılığından kurtulmak için ne yapmalı?

Telefon bağımlılığınızdan kurtulmak için telefon kullanım alışkanlıklarınızda üç değişiklik yapabilirsiniz: 1. Uygulamalarınızı azaltın. 2. Bir telefon kulübesi edinin.

Telefonumun güvenliğini nasıl sağlarım?

Daha güvenli akıllı telefon kullanımı için güvenlik ipuçlarıTelefonunuzu kilitli tutun. … Hassas bilgilerinizi şifreleyin. … Telefonunuzdaki uygulamaların davranışlarını izleyin. … Telefonunuzu ve verilerinizi koruyun. … Jailbreak/rooting risklerine karşı dikkatli olun. …Bluetooth’u mümkün olduğunca kapalı tutun.Daha fazla makale…

Günde en az kaç saat telefon kullanılmalı?

Bu noktada çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları, eğitimciler ve danışmanlar eşliğinde, belirli yaş gruplarına özel ekran süreleri önerilmektedir (2): 2 yaş altı çocuklarda görüntülü görüşme dışında kullanım yok, 2 yaş altı çocuklarda günde 1 saat, 2-12 yaş arası çocuklarda günde 2 saat, ergenlerde ve yetişkinlerde günde 2 saat.

Telefonla konuşurken nelere dikkat etmeliyiz?

Telefon görüşmelerimizin üretken olması için dikkat etmemiz gereken bazı önemli noktalar vardır. Ses tonunuza dikkat edin. …Empatik olun. …3. Ne hakkında konuşacağınızı bilin. …Diğer kişiye güven verin. …Konuşmanızda olumlu olun. …Sürekli konuşarak diğer kişiyi dinlemeyin. …Alaycı ve anlamsız olun.Daha fazla makale…•19 Ağustos 2020

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir