İçeriğe geç

Halfeti Tekne Turu Fiyatları Ne Kadar

Urfa Halfeti tekne turu ne kadar 2024?

Tur FiyatlarıTarihÇift kişilik odada kişi başıTek kişi12.10.2024 – 12.10.20241.500,00 TL1.500,00 TL23.11.2024 – 23.11.20241.500,00 TL1.

Halfeti tekne turu kaç saat?

Fotoğraf: Tekne turu yaklaşık 1 saat sürüyor, kişi başı ücreti 15 TL, 6 yaş altı çocuklara ücretsiz, gezi sırasında Halfeti’nin tarihi anlatılıyor.

Rumkale tekne turu kaç TL?

RUMKALE & HALFETİ TURU. 📌Tur ücreti 450₺’dir ♥️. Her hafta cumartesi ve pazar günleri 📍 KAYIT ŞEKLİ: 200₺ kapora ödeyip kayıt yaptırabilirsiniz.

Halfeti saat kaça kadar açık?

Halfeti antik kentini ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz. Gün boyu ziyaretçilere açıktır.

Halfeti turları nereden kalkıyor?

Gaziantep’e yakın ve Rumkale’den kalkan tekne turları; su altında bulunan antik Halfeti’ye, Rumkale’nin etrafına ve Halfeti’ye gider, burada aşağı inip yaklaşık yarım saat gezebilir ve sonra geri dönebilirsiniz. Doğrudan Halfeti’ye gidip sizi geri götürebilirler veya Belkıs’a uğrayıp Zeugma antik kentini de ziyaret edebilirsiniz.

Urfa Halfeti arası ne kadar?

Şanlıurfa şehir merkezine yaklaşık 145 kilometre uzaklıkta bulunan Halfeti’ye D-400 karayolu üzerinden yaklaşık 2 saatte ulaşabilirsiniz.

Halfeti neyi meşhur?

Halfeti’nin mutfak kültürü oldukça zengindir. Yöresel yemekler; İçli köfte, ekşili köfte, közde patlamış mısır, mercimekli pilav, mukaşerli bulgur pilavı, semsek, içli pilav, lelezli pilav, patlıcan, ekşili kabak, borani ve tiritli köftedir. İlçe mutfağının başlıca lezzetlerinden biri de şabut balığıdır.

Tekne turunda ne giyilir?

Tekne turunda yanınıza almanız gereken en önemli giyim eşyaları şort, kısa pantolon, tişört, mayo, bikini ve iç çamaşırıdır. Bu kıyafetleri alırken yedek parçalarla veya 3-4 alternatif parçayla (Mavi Yolculuk için) fazla abartmadan alabilirsiniz. Kıyafet alırken açık renk kıyafetler almakta fayda vardır.

Halfeti kaç saatte gezilir?

Eski Halfeti’yi tekne turuyla ziyaret edebilir ve batık şehrin izlerini keşfedebilirsiniz. Halfeti’den tekne turu yaklaşık 1,5 saat sürmektedir. Halfeti tekne turu Savaşan köyünde durup Halfeti’ye geri dönmektedir. Bu rotada tarihi yerleri ve kalıntıları ziyaret etmek de mümkündür.

Rumkale tekne turu nereden kalkıyor?

Rumkale tekne turları nereden başlıyor? Tekne turu ücretleri. Tekneler Halfeti ve Rumkale’nin hemen karşısında bulunan Seyahat köyünden hareket ediyor.

Halfeti nereler gezilir?

Halfeti’de gezilecek yerler: Eski Halfeti. Eski Halfeti, Halfeti ilçesinin sular altında kalan alanıdır. … Rum Kalesi. … Savaşan Köyü … Asma Köprü … Büyük Halfeti Camii. … Aziz Nerses Kilisesi. … Halfeti Şehir Parkı … Barşavma Kilisesi.Daha fazla makale…

Rumkale kaç saat sürüyor?

Tekne turu yaklaşık 1-1,5 saat sürmektedir.

Halfeti tekne turu ne kadar sürer?

Bu rotadaki tekne turları size su altı evlerini, tarım alanlarını, camileri, mağaraları ve hatta ilkokulları görme fırsatı sunuyor. Halfeti’den tekne turları yaklaşık bir buçuk saat sürüyor, Savaşan köyündeki kafeteryalarda 15 dakikalık bir mola ve ardından Halfeti’ye geri dönülüyor.

Halfeti Antep mi Urfa mı?

Halfeti Şanlıurfa ilinin bir ilçesidir. Şanlıurfa’nın batısında yer alır.

Halfeti siyah gül ne zaman açar?

Halfeti Belediyesi, dünyada sadece bu ilçede yetişen, kendine özgü görünümünü ve kokusunu yetiştiği topraktan alan, rengiyle yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi gören kara gülün bilinirliğini artırmayı amaçlıyor. Kokusu ve rengiyle büyük ilgi gören kara gül, mevsimsel olarak ilkbahar ve sonbaharda çiçek açıyor.

Tekne turu yaş sınırı var mı?

Yatlarda yaş sınırı yoktur ancak küçük çocuklar için uygun güvenlik önlemlerinin alınması önemlidir.

Hasankeyf tekne turu ne kadar?

Fiyatlar / KampanyalarŞUBATSezonYetişkin750 TL750 TLÇocuk / 0-4 yaş0 TL0TLÇocuk / 4-11 yaş750 TL750 TLGrup indirimi (8+ kişi)

Halfeti hangi ile yakın?

1926 yılına kadar Birecik’e bağlı bir belediye olan Halfeti, 1954 yılında ilçeye dönüştürüldü. Gaziantep’e yakın olan ilçe, Birecik ilçesiyle birlikte 2023 yılında İçişleri Bakanlığı’nda referandum yaparak Gaziantep’e bağlanmak için başvuruda bulundu. Konu İçişleri Bakanlığı tarafından inceleniyor.

Halfeti kaç yılında suyun altında kaldı?

Büyük Halfeti Camii, Türkiye’nin Şanlıurfa ilinin Halfeti ilçesinde yer almaktadır. Cami 1804-1807 yılları arasında inşa edilmiştir. Birecik Barajı 2001 yılında su depolamaya başladığında, Ulu Cami’nin tabanı sular altında kalmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir