İçeriğe geç

Uçuş Iptal Tazminatı Ne Kadar

Türk Hava Yolları tazminatı ne kadar?

AB içinde bir uçuşunuz varsa, THY’den 250 avro daha fazla fazla rezervasyon tazminatı talep edebilirsiniz. 1500 km’ye kadar olan uluslararası uçuşlar için tazminat tutarı aynıdır. Uçuş süresi 1500 ile 3500 km arasındaysa 400 avro, uçuş 3500 km’den uzunsa 600 avro talep edebilirsiniz.

Uçuşum iptal oldu haklarım nelerdir?

AB Yönetmeliği 261/2004’e göre, uçuşun iptali durumunda yolcuların aşağıdaki bilgi edinme hakları vardır. … İade veya alternatif uçuş. … Yardım hakkı. … Tazminat hakkı.

THY 100 Euro tazminat Nasıl Alınır?

Uçağa binmenizin reddedilmesi veya uçuş iptalinin zamanında bildirilmemesi durumunda tazminat alma hakkınız vardır. İç hat uçuşları için tazminat tutarı yaklaşık 100 avro olup yolcuya Türk lirası olarak ödenir.

THY uçak iptal olursa ne olur?

Detaylı bilgi. Uçuşunuz iptal edilirse uçuşunuzu değiştirebilir veya para iadesi alabilirsiniz. Yolcu hakları tablosundan haklarınızı kontrol etmenizi ve işlem yapmanızı öneririz.

Uçuş iptali tazminat ne kadar?

>> 1500 ile 1500 kilometre arasındaki uçuşlarda, bilet ücretinin %50’si yolcuya ödenecek ve ayrıca bilet fiyatları arasındaki fark iade edilecek. >> 3500 kilometreden uzun uçuşlarda, bilet ücretinin %75’i yolcuya ödenecek ve ayrıca bilet fiyatları arasındaki fark iade edilecek.

Türk Hava Yolları ikramiyesi ne kadar?

Hesaplara 25 bin TL yatırılacak. Türk Hava Yolları, çalışanlarına bayram ikramiyesi olarak ödeyeceği tutarı belirledi. THY’nin çalışanlarına 25 bin TL bayram ikramiyesi vereceği duyuruldu.

Uçuş iptal olursa ne olur AJet?

Uçuş iptali durumunda AJet yolculara alternatif bir rota veya para iadesi teklif etmelidir. Ayrıca yolcunun bekleme süresi boyunca şirketten bir hizmet talep etme hakkı vardır.

THY para iadesi kaç günde yapılır?

Rezervasyonumu iptal ettim. Ne zaman param iade edilecek? Seyahatin başlamasından 30 gün öncesine kadar yapılan iptallerde, ödediğiniz ücret ödemeyi yaptığınız banka aracılığıyla 14 gün içinde tarafınıza aktarılacaktır. Bu süreden sonra para hesabınıza geçmezse bankanızla iletişime geçmelisiniz.

Uçuş iptallerinde tazminat ödeme yükümlülüğü aşağıdaki durumlardan hangisinde ortadan kalkar?

Tazminat ödeme yükümlülüğü Seyahatin iptali halinde havayolunun yolcuya belirli koşullar altında tazminat ödemesi gerekmektedir. Ancak seyahatin olağanüstü koşullar nedeniyle iptal edildiği ve bu uçuşun iptal edilmemesi için tüm önlemlerin alındığı ispatlanırsa tazminat ödeme yükümlülüğü uygulanmaz.

Tazminat parası ne kadar olur?

Çalışan bir yıldan fazla süredir çalışıyorsa, kıdem tazminatı oranı belirlenir. Türkiye’de, çalışanın hizmet süresi 1 yıl ile 10 yıl arasındaysa, kıdem tazminatı oranı brüt maaşın 30 günüdür. 10 yıldan fazla süredir çalışan çalışanlar için, her yıl için brüt maaşın %3’ü.

Uçuş iptali tazminat başvurusu nereye yapılır?

(b) Yönetmelik kapsamında, “uçuşa izin verilmemesi”, “uçuşun yeniden planlanması veya gecikmesi”, “uçuşun iptali”, “alt sınıf veya üst sınıfa yükseltme” taleplerinin öncelikle şikâyetin yöneltildiği hava taşıyıcısına iletilmesi gerekmektedir.

Hangi şartlarda tazminat alabilirim?

Kıdem tazminatı alabilmek için SSK’lı olmanız gerekir. İşyerinden tazminat alabilmek için çalışanın en az bir yıl boyunca işyerinde aralıksız çalışmış olması gerekir. İşyerinden tazminat alabilmek için iş sözleşmesinin belirsiz süreli olması gerekir. Belirli süreli sözleşme yapılmışsa tazminat ödenemez.

Uçuşum iptal oldu ne yapmalıyım?

Planlanan uçuşun iptal edilmesi durumunda yolcu, son varış noktasına rota değişikliği talebinde bulunabilir. Bu durumda seyahat koşullarının benzer olması gerekir. Uçuşun iptal edilmesi durumunda yolcu, bilet ücretinin iadesini talep edebilir.

Uçuş tazminatı nedir?

AB’de uçuş gecikmeleri durumunda yolcuların haklarını düzenleyen temel belge 161/2004 sayılı Yönetmeliktir. Bu yönetmeliğe göre, yolcular satın aldıkları biletle hizmeti kullanamazlarsa uçuş tazminatı alabilirler.

Uçuş hangi şartlarda iptal olur?

Havayolları, meteorolojik bilgilere göre uçuş saatlerini düzenler; kasırga, görüşü etkileyen yoğun sis vb. hava olayları durumunda uçuşları iptal etme hakkını saklı tutar. Bu, güvenli ve huzurlu bir yolculuk için gereklidir.

Türk Hava Yolları ne kadar maaş veriyor?

Kullanıcıların en çok paylaştığı maaşlar 26.100 TL ile 37.500 TL arasında değişiyor. Hava Kargo Operasyonları Personeli için en düşük paylaşılan maaş 23.200 TL iken, en yüksek 47 TL’dir.

Türk Hava Yolları borcu ne kadar?

THY’nin Mart 2024 sonu itibarıyla net borcu 248,5 milyar TL, net açık döviz pozisyonu ise 276,8 milyar TL olarak gerçekleşti.

Havacılık tazminatı kimlere verilir?

1-10 yıl çalışmış paraşütçüler ve uçak bakım personeli için uçuş tazminatının %10’u, 10-15 yıl çalışmış paraşütçüler ve uçak bakım personeli için uçuş tazminatının %20’si, 15-25 yıl çalışmış paraşütçüler ve uçak bakım personeli için uçuş tazminatının %20’si ve uçak bakım personeli için ise aldıkları uçuş tazminatının %30’u ödenecektir.

Havacılık tazminatı nedir?

Bilindiği üzere havacılık tazminatı, Brüksel merkezli kuruluş tarafından Eurocontrol örgütüne üye ülkelere tazminat olarak ödenen ve Maliye Bakanlığı’na herhangi bir ücret yansıtılmayan bir ücrettir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir